Wat is de beste draadloze stofzuiger? Top 10 best getest!


De grootste snoerloze stofzuigers kunnen niet worden overtroffen als het gaat om draadloos schoonmaken. Met een draadloze stofzuiger, ook wel steelstofzuiger genoemd, kan je elke hoek van het huis bereiken, en sommige stofzuigers hebben zelfs hulpstukken waarmee je ze kunt gebruiken als handstofzuiger voor het schoonmaken van auto-interieurs en de spleten van de bank of trap.

Wat is nu de beste draadloze stofzuiger?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste snoerloze stofzuiger voor u afhangt van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Enkele van de top mededingers voor de titel van beste snoerloze stofzuiger zijn echter de Dyson V11 Absolute Extra, de Samsung Bespoke Jet, en deHoover H-Free 300. Al deze modellen bieden uitstekende prestaties, een verscheidenheid aan functies en eenvoudig legen.

Dyson V15 Absoluut Detector

Dyson-V15-Absoluut-Detector

De meest recente stofzuiger van Dyson is de beste tot nu toe. Hij is prijzig, maar met betere schoonmaakprestaties en zuigkracht dan de Dyson V11, en dezelfde batterij met lange levensduur, is hij het geld meer dan waard.

De stofzuiger presteert uitzonderlijk goed bij het schoonmaken van harde vloeren, dankzij de ingebouwde laser die minuscuul stof verlicht dat onzichtbaar is voor het blote oog.

Men is onder de indruk van het feit dat wanneer de stofzuiger in de Auto-modus staat, hij de batterij spaart door de zuigkracht automatisch aan te passen aan het type vloer en de hoeveelheid stof. Er is ook een handig Lcd-scherm dat laat zien hoeveel tijd de batterij nog meegaat.

Het stofreservoir van de V15 Detect Absolute is middelmatig groot en maakt veel lawaai als hij op maximaal vermogen werkt. Niet te vergeten, hij is een beetje prijzig, maar het is de moeite waard als je de beste stofzuiger wilt die er is.

Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Miele-Triflex-HX1-Cat-Dog

Jouw harige vriendjes zijn verhaard in het huis nadat je een stofzuiger hebt gebruikt om de haren te verzamelen? De Miele Triflex HX1 is een uitstekende keuze. Men is onder de indruk van zijn zuigkracht, die vergelijkbaar is met die van de Dyson V15 Detect, en het extra hulpmiddel voor dierenharen zorgde ervoor dat er geen dierenharen achterbleven op de vloeren.

Het heeft een hoog prijskaartje, maar de reinigingskop bevat LED’s die het gemakkelijker maken om het vuil te zien dat je op krappe plekken verzamelt. Men is vooral opgetogen over het feit dat de hoofdeenheid dichter bij de stofzuigerkop kan worden geplaatst, waardoor het in feite een snoerloze staande stofzuiger wordt.

Hierdoor is de snoerloze stofzuiger niet alleen gemakkelijker te verplaatsen, maar kan hij ook op zichzelf staan. De batterij gaat tot 60 minuten mee tussen twee oplaadbeurten en kan worden verwisseld om de schoonmaaksessie gaande te houden.

Hoewel de Miele Triflex HX1 kan worden omgeschakeld naar een handheld-stand, is hij te zwaar om in deze vorm te gebruiken.

Dyson Omni-glide

dyson stofzuiger

De Dyson Omni-glide snoerloze stofzuiger is de beste snoerloze stofzuiger voor huizen met alleen harde vloeren. Hij heeft twee zachte borstelstangen, waardoor je je huis sneller dan ooit kunt stofzuigen zonder de harde vloeren pijn te doen. Men heeft ontdekt dat het opzuigen van stof en vuil heel effectief was.

De Omni-glide werd slechts enkele dagen na de V15 Detect Absolute uitgebracht, en hij kan plat op de vloer liggen om gemakkelijk onder laaggelegen meubilair te glijden. Hij heeft ook vier 360-graden wieltjes aan de onderkant van de reinigingskop, zodat hij in elke richting kan worden gestuurd. Het is zelfs mogelijk om hem plat te leggen.

Dyson Cyclone V10 draadloze stofzuiger

dyson stofzuiger

De Dyson V10 cycloon, onderdeel van Dyson’s V11 lijn, heeft verbazingwekkende reinigingscapaciteiten, echter tegen een iets gematigder prijs, hoewel niet zo laag als andere modellen beschikbaar op de markt

Als het op schoonmaakprestaties aankomt, zit hij op hetzelfde niveau als de V11. Hij presteert uitstekend op zowel tapijt als harde vloeren, en zuigt fijn stof, haren van huisdieren en zelfs groter vuil zoals cornflakes en kattenbakvulling op.

Samsung Jet 90 Complete

draadloze stofzuiger

De Samsung Jet 90 Complete is de beste snoerloze stofzuiger in het middensegment van de prijsklasse. De pluizige borstelrol van de stofzuiger presteert uitstekend op vlakke oppervlakken, en de Turbo Action borstel vloerkop doet uitstekend werk bij het verwerken van afval op tapijtvloeren.

Het lichte ontwerp van de stofzuiger maakt hem gemakkelijk te manoeuvreren in drukke situaties, en de vijfstaps-filtratietechnologie van de stofzuiger is bijzonder succesvol in het opvangen van klein vuil. De meer energiezuinige modus heeft een maximale batterijlevensduur van bijna een uur, maar de krachtige ‘MAX’-modus kan de batterij in slechts 10 minuten leegmaken.

Het apparaat wordt ook geleverd met slechts één batterij, ondanks het feit dat het rekstation voldoende ruimte biedt om twee batterijen tegelijk op te laden.

Dyson V8 Absolute

dyson stofzuiger

Overweeg de Dyson V8 Absolute handstofzuiger als je een Dyson stofzuiger wilt, maar niet veel geld wilt betalen. Hoewel deze snoerloze kruimelzuiger al een paar jaar oud is, heeft hij nog steeds een hoge zuigkracht en functioneert hij uitstekend. Alleen de Dyson V11 schrobt vloeren beter dan de V8.

De stofzuiger zoog gemiddeld 98% van het zand op dat we op een harde vloer lieten vallen. Het gemiddelde voor laagpolig tapijt was 68,3%. Bij middel hoogpolig tapijt daalde het gemiddelde nog meer, maar het bleef op een respectabele 52%.

Dyson V11 Absolute Extra

draadloze stofzuiger

Deze lijkt erg op de V10, maar heeft meer zuigkracht, vooral op tapijt, een verbeterd batterijbeheer en een energiemeter die je waarschuwt wanneer de batterij bijna leeg is. Een klok telt af op basis van schattingen, meestal ingesteld door de energiestand die je gebruikt.

Het goede nieuws is dat, hoewel je niet meer dan 15 minuten zuigkracht krijgt als je alleen de hoogste, ‘Boost’-stand gebruikt, de ‘Auto’-stand, die de zuigkracht aanpast op basis van de gebruiksomstandigheden, waaronder of je op tapijt of een harde vloer werkt, veel langer meegaat en echt effectief is. De ‘Eco’-modus, die tot een uur kan duren, is ook vrij goed. Er is geen betere stofzuiger voor een middelgrote, moderne woning met een mix van tapijt en harde vloerbedekking dan de Dyson V11 Absolute.

Samsung Bespoke Jet draadloze stofzuiger

Samsung Bespoke Jet

De Samsung Bespoke Jet is meer dan alleen een snoerloze stofzuiger; hij kan ook harde vloeren dweilen, en het slimme Clean Station maakt het supergemakkelijk om hem te legen zonder er een puinhoop van te maken, waardoor het een fantastisch alternatief is voor mensen met een allergie of mensen die één gadget willen dat het allemaal doet.

De Jet op maat is er in verschillende varianten, elk met zijn eigen gereedschap set. Het aantrekkelijke Clean Station vormt het hart van elke uitvoering. Dit station is zowel een oplaadstation als een station dat zichzelf leegzuigt, want het gebruikt zijn eigen stofzuiger om de container van de snoerloze stofzuiger te legen.

Het vuil wordt vervolgens opgevangen in een zak die gemakkelijk kan worden verwijderd en weggegooid zodra hij vol is. Dit maakt de Bespoke Jet echt de eenvoudigste snoerloze stofzuiger die we ooit hebben gezien om te legen, en er was geen geknoei.

Hoover H-Free 300

Hoover H-Free 300

De beste snoerloze stofzuigers zijn duur, maar als je op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor een stekkerstofzuiger, is de lichtgewicht Hoover H-Free 300 onze keuze. Hij heeft niet dezelfde reinigingskracht als de andere modellen op deze lijst, maar het is een handig hulpmiddel voor bescheiden dagelijkse taken.

Een van de redenen waarom deze snoerloze stofzuiger zo gewaardeerd wordt, is dat hij vrij licht is, met een gewicht van slechts 2,5 kg. Er zijn lichtere stofzuigers in deze lijst, maar die hebben hun nadelen, zoals een kleine afvalbak: in dit geval is de afvalbak van 0,7 liter voldoende voor een lange schoonmaakbeurt.

Miele Triflex HX1 PRO

Miele Triflex HX1 PRO

Miele beweert dat hun eerste snoerloze stofzuiger krachtig genoeg is om de enige stofzuiger te zijn.  De voedingseenheid van de Miele Triflex HX1 heeft een 3-in-1-ontwerp waarmee je hem aan de boven- of onderkant van de stofzuiger kunt bevestigen voor flexibiliteit in de verdeling van het gewicht van de eenheid, en hem ook als handapparaat kunt gebruiken.

Als je het aan de bovenkant plaatst, heb je een groter bereik om onder lage voorwerpen te stofzuigen, en als je het aan de onderkant plaatst, heb je een comfortabelere en lichtere grip.

Conclusie

Dit zijn de beste snoerloze stofzuigers die we hebben getest. Als u meer hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste voor u, bekijk dan onze volledige gids voor de beste stofzuigers.

Veelgestelde vragen?

Wat zijn de voordelen van een draadloze stofzuiger?

Snoerloze stofzuigers zijn veel handiger dan stofzuigers met een stopcontact: u kunt snel gemorste stof of rommel opruimen zonder dat u op zoek hoeft naar een stopcontact.

Bovendien zijn ze meestal lichter en gemakkelijker te manoeuvreren dan traditionele stofzuigers, waardoor ze ideaal zijn voor kleine ruimtes of iedereen die moeite heeft met een zware stofzuiger.

Wat zijn de verschillende types snoerloze stofzuigers?

Er zijn drie hoofdtypen snoerloze stofzuigers: handstofzuigers, steelstofzuigers en robotstofzuigers.

Handstofzuigers zijn de meest draagbare optie en zijn ideaal voor het schoonmaken van kleine plekjes of in krappe ruimtes.

Steelstofzuigers hebben een lang, dun lichaam dat gemakkelijk rond meubels te manoeuvreren is, en ze worden meestal geleverd met hulpstukken voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Robotstofzuigers zijn autonome machines die uw vloeren voor u schoonmaken terwijl u andere dingen doet.

Hoe lang gaat de batterij van draadloze stofzuiger mee?

Snoerloze stofzuigerbatterijen gaan meestal tussen 20 en 40 minuten mee. De precieze duur hangt af van de grootte en het vermogen van de stofzuiger, evenals het soort oppervlak dat u schoonmaakt.

Recent Posts