Wat is de beste robot stofzuiger? Onze top 6 robot stofzuigers!


Oké, een robot stofzuiger? Hartstikke prima, maar wat heb je er precies aan en waar moet je op letten bij de aanschaf? Geen nood! Wij hebben het vooronderzoek alvast voor je gedaan.

Robot stofzuigers zijn de nieuwste must-haves in huishoudens. Ze maken het leven veel gemakkelijker en schoonmaakwerk is zo gedaan. Maar wat is nu de beste robot stofzuiger? Dat is lastig te zeggen, want er zijn veel verschillende modellen en merken op de markt. Wij hebben dan ook een top 7 voor je samengesteld met allemaal verschillende robot stofzuigers.

Check dus snel onderstaande informatie en links. We benoemen de robot stofzuigers in willekeurige volgorde.

Wat is de beste robot stofzuiger?

Blaupunkt Bluebot XTREME Ice Cold – robot stofzuiger

robot stofzuiger

Dit pracht exemplaar van Blaupunkt kun je nu tijdelijk bemachtigen met een fikse korting. En als we zeggen “pracht exemplaar” dan bedoelen we ook “pracht exemplaar”. Dit model is namelijk een limited edition en beschikt over een hoge zuigkracht en verschillende schoonmaakprogramma’s.

Deze robotstofzuiger is 230 minuten draadloos te gebruiken, trotseert drempels tot 2 cm moeiteloos en het stofreservoir heeft een inhoud van 600 ml. Een prima keuze dus wat ons betreft.

Blaupunkt Bluebot XTREME BPK-VCBB1XTE – Laser Robot stofzuiger met dweilfunctie

robot stofzuiger

Voor wie nét dat beetje meer verwacht van een robot stofzuiger, is deze grotere broer van Blaupunkt uitermate geschikt. Die beschikt namelijk over een 360 graden lazerfunctie en heeft zelfs een dweilfunctie. Dat zijn dus twee vliegen in één klap!

En dan kun je hem ook nog eens bedienen vanuit je luie stoel met een app op je telefoon. Schoonmaken was nog nooit zo leuk! Bekijk hem snel!

Xiaomi Roborock S6/S60 – Robot stofzuiger met dweilfunctie

Dan is het nu tijd voor de crème de la crème, het paradepaardje onder de robot stofzuigers! Dit model van Xiaomi is alles waar je ooit van gedroomd hebt! Naast het feit dat ook dit exemplaar beschikt over een dweilfunctie, heeft hij een oplaadtijd van slechts 60 minuten en stuur je hem via de app op je telefoon het hele huis door, precies waar jij hem wilt hebben. Dankzij de systematische schoonmaakroute wordt geen hoekje in je huis overgeslagen. Je huis was nog nooit zo schoon!

Benieuwd geworden? Wacht niet langer met kijken!

Xiaomi Roborock S6 MaxV – Robot stofzuiger met dweilfunctie

Xiaomi is, als het op robot stofzuigers aankomt, één van de meest gewaardeerde merken. Ook dit model doet absoluut recht aan die reputatie. Naast het feit dat deze variant beschikt over een grote zuigkracht, kun je hem ook perfect op de verschillende verdiepingen van je huis gebruiken.

Dat is te danken aan het Multilevel Mapping-systeem. Super handig natuurlijk! Uiteraard is de dweilfunctie weer inbegrepen, maar deze uitvoering heeft ook verschillende schrobfuncties. Wat wil je nog meer!

Xiaomi Roborock S6 Pure – Robot stofzuiger met dweilfunctie

robot stofzuiger

Deze scherp geprijsde en strak vormgegeven witte robot stofzuiger is een betaalbaar buitenkansje! Hij beschikt over alle functies die je van een robot stofzuiger verlangt. Een echt betrouwbare hulp in de huishouding. Draadloos kun je dit model 150 minuten gebruiken en als de batterij leeg is, is die binnen 60 minuten weer helemaal vol en ready to go.

Doordat deze Xiaomi is uitgerust met perfect afgestelde meet- en analyseapparatuur is geen woon- of slaapkamer een onneembaar obstakel. Voordat hij aan de slag gaat, wordt automatisch de omgeving nauwkeurig in kaart gebracht en vervolgens de perfecte route uitgestippeld om jouw vloer te laten blinken als nooit tevoren.

Dat dit model in de smaak valt blijkt wel uit het feit dat hij een gemiddelde beoordeling heeft van 4,7 sterren (op een schaal van 5 sterren). Nieuwsgierig geworden? Klik dan snel op onderstaande link en aanschouw dit prachtige model.

Xiaomi Mi Roborock S6 White – Robot stofzuiger met dweilfunctie

We sluiten deze top 7 af met nog zo’n krachtpatser van Xiaomi. Dit prachtig vormgegeven witte model is iets duurder dan een aantal andere modellen die we in deze blog hebben behandeld, maar daar krijg je dan ook echt iets voor terug.

Alle standaard- en noodzakelijke functies zijn uiteraard aanwezig, maar wat dit exemplaar zo bijzonder maakt, is dat hij geschikt is voor alle vloertypen. Geen zorgen dus dat je vloer wordt verpest. Deze Xiaomi gaat voorzichtig, maar toch grondig te werk.

En, ook wel handig, er hoeft geen stofzak te worden bevestigd. Het voert te ver om alle functies waarover dit apparaat beschikt hier toe te lichten, maar neem gerust eens een kijkje via onderstaande link en sta versteld.

Conclusie

Dit waren ze dan, de wat ons betreft beste 7 robot stofzuigers die er op dit moment te koop zijn. Hopelijk is het ons gelukt om je te enthousiasmeren. We kunnen het gemak van een robot stofzuiger eigenlijk niet genoeg benadrukken, maar dat had je waarschijnlijk al wel gemerkt.

Het scheelt zoveel tijd, irritatie en gedoe dat je je na aanschaf zult afvragen waarom je het stofzuigen niet veel eerder hebt uitbesteed aan een robot die het nog leuk vindt om te doen ook.

FAQ?

Is een robot stofzuiger ook geschikt voor mijn huis/appartement?

Ja, dat is het zeker! De meeste moderne robot stofzuigers zijn uitgerust met laserafstandsmeters en andere technologieën die ervoor zorgen dat je huis/appartement perfect in kaart wordt gebracht. De robot stofzuiger weet precies waar hij moet zijn en welke route hij moet nemen om jouw vloer schoon te maken.

Is een robot stofzuiger geschikt voor alle vloertypen?

Ja, er zijn inmiddels robot stofzuigers die geschikt zijn voor álle vloertypen. Handig toch? Daarnaast kun je ook vaak kiezen uit verschillende standen, waardoor je de robot stofzuiger helemaal naar wens kunt instellen.

Doet een robot stofzuiger ook de hoekjes en kantjes?

Om eerlijk te zijn: nee. De meeste robot stofzuigers zijn niet geschikt voor het schoonmaken van hoekjes en kantjes. Wel is het zo dat ze vaak wel onder je bank of bed kunnen komen. Er bestaan echter ook ‘speciale’ robot stofzuigers die hier wel toe in staat zijn. Die zijn echter iets duurder dan de ‘normale’ versies.

Wil ik mijn robot stofzuiger altijd inschakelen of kan hij ook werken als ik weg ben?

Dat hangt er maar net vanaf welk model je kiest. Sommige robot stofzuigers kunnen worden geïnstalleerd met een app waarmee je ze op afstand kunt inschakelen of uitzetten. Andere modellen zijn voorzien van een timerfunctie, waardoor je ze in kan stellen om te gaan werken als jij weg bent.

Kan ik mijn robot stofzuiger ook programmeren?

Ja, dat is bij de meeste moderne robot stofzuigers mogelijk. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat hij ineens gaat werken als jij er net niet bent. Je kunt hem namelijk precies laten beginnen wanneer JIJ dat wilt.

Is een robot stofzuiger duur in aanschaf?

Dat hangt er maar net vanaf welk model je kiest. Er zijn inmiddels heel wat betaalbare modellen op de markt, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een robot stofzuiger aan te schaffen. Wel moet je bedenken dat je met een robot stofzuiger vaak meerdere jaren vooruit kan.

Recent Posts